12 Strategji vërtet specifike të mbajtjes së klientit për markat DTC

Sale Database Tools Enhance User Experience and Sales Efficiency
Post Reply
bitheerani93

12 Strategji vërtet specifike të mbajtjes së klientit për markat DTC

Post by bitheerani93 »

Marrja e klientëve të rinj është e mrekullueshme. Por që një markë DTC të jetë e suksesshme në afat të gjatë, mbajtja e klientit është po aq e rëndësishme. Blerja me pagesë në internet nuk është më e lirë dhe humbja e parave me porosinë e parë po bëhet normë tani.

Në një skenar të tillë, përfitimi mbështetet tek klientët ekzistues ku porositë e përsëritura barazojnë kostot e blerjes. Pasi të keni paguar për të fituar klientë, përfitoni sa më shumë.

Sipas një raporti të metrikës DTC , markat DTC gëzojnë një lista e saktë e numrave të telefonit celular mbajtjeje prej 28%. Akoma më interesante është se 60% e të ardhurave vijnë nga klientët e kthyer. Me pak fjalë, markat DTC lulëzojnë në një bazë besnike klientësh.

Image

Cila është shkalla e mbajtjes së klientit? Përkufizimi
E thënë thjesht, shkalla e mbajtjes së klientit është aftësia e një biznesi për të mbajtur klientët e tij me kalimin e kohës. Një shkallë më e lartë e mbajtjes së klientit nënkupton që biznesi ka arritur të ndërtojë një marrëdhënie të qëndrueshme me klientët. Në thelb, mbajtja e klientëve DTC ka të bëjë me mbajtjen e klientëve tuaj të angazhuar me përvoja pozitive dhe kthimin e blerësve të njëhershëm në klientë besnikë afatgjatë.

Si të llogarisni shkallën e mbajtjes së klientit?
Strategjia e mbajtjes dtc crr formula 2bb5db1e09 - Lifesight

Formula e normës së mbajtjes së klientit është një përqindje dhe mund të ndryshojë në varësi të industrisë tuaj dhe ciklit jetësor të shitjeve. Për markat e tregtisë elektronike, një normë mbajtjeje prej 35% konsiderohet e mirë.

Pra, pa vonesë, këtu janë 12 strategji për të rritur shkallën e mbajtjes për markën tuaj DTC.

1) Analizoni të dhënat për të zbuluar pse klientët po largohen
Kur shihni një rënie të klientëve që blejnë nga ju, kuptoni se ku në udhëtimin e klientit priren të largohen përdoruesit dhe nëse mund të zgjidhni ndonjë problem. Google Analytics mund t'ju ndihmojë të zbuloni se ku po klikojnë përdoruesit, faqet që po vizitojnë dhe ku po i humbisni ato.

Mbani një gjurmë të matjeve të rëndësishme që tregojnë probleme në udhëtimin e klientit, duke përfshirë:

Vlera e jetës së klientit
Shkalla e mbajtjes së klientit kundrejt shkallës së largimit
Data e rimbursimit dhe kthimit
Përsëritni normën e klientit
Norma e abonimit
Për shembull, nëse keni një normë të lartë kthimi, kontrolloni nëse ka një problem me vetë produktin ose nëse produkti nuk përputhet me përshkrimin.

Ose dërgoni anketa klientëve që nuk kanë blerë nga ju për një kohë. Ja se si Fabletics përdor një anketë të shpejtë dhe të thjeshtë për të pyetur klientët pse nuk janë kthyer në markë.
Post Reply