Kodimi i fytyrës
Një nga teknikat më pak të kushtueshme Të dhënat e numrave të telefonit SMS për Telemarketing sitelerini të neuromarketingut është kodimi i fytyrës. Në këtë metodë, ashtu si në analizën biometrike, vërehet mënyra se si reflektohen emocionet në fytyrë. Emocionet e formuara nga lëvizjet e faqeve, qosheve të syve, ballit dhe buzëve regjistrohen me elektroda ose kamera. Kështu, reagimet ndaj produkteve dhe shërbimeve përcaktohen nga lëvizja më e vogël në muskujt e fytyrës. Ashtu si në thënien se sytë janë pasqyra e zemrës, emocionet e ndjera pasqyrohen drejtpërdrejt në shprehjet e fytyrës. Edhe pse me gojë pretendohet e kundërta, edhe reagimi më i vogël i muskujve të fytyrës përmes emocioneve lejon që mendimi i vërtetë të zbulohet lehtësisht. Kjo metodë është një nga testet më të preferuara sot me kosto të ulët.

Një nga teknikat që është përdorur shpesh për të konfirmuar rezultatet kohët e fundit janë testet EKG. Teknika e neuromarketingut e krijuar për të matur ritmin e zemrës është e kombinuar me teknikat e kodimit të fytyrës dhe analizës së fytyrës. Kështu, ndryshimi i rrahjeve të zemrës përballë produkteve dhe shërbimeve përkon me mekanizmin e kënaqësisë së trurit. Proceset e trurit dhe zemrës që japin komandën për të blerë u japin markave të dhëna më të qarta dhe më të garantuara kur vendosin strategjitë e tyre.